Leo Club Adamant

Voor mensen tussen 18 en 30 jaar bestaat de dochterorganisatie Leo Clubs België

De donaties die Lions België ontvangt gaan volledig naar goede doelen, waarbij de werkingskosten gedekt worden door eigen bijdragen. Sinds de Lions actief zijn in België (1952) werden in totaal zo’n 160 miljoen € aan plaatselijke, sociale doelen besteed en hebben de Belgische clubs zo’n 5 miljoen € ingezameld voor grote internationale Lionsacties (bv. bestrijding MS, tsunami Sri Lanka, aardbeving Haïti, storm in Mozambique…

Leo clubs vind je terug in heel België en zelfs wereldwijd. Een Leo Club is de jongerenafdeling van de Lions Clubs. Het zijn groepen enthousiaste jongeren (tussen de 18 en 33 jaar) die vrijwilligerswerk  doen en zich hierdoor op een ongeëvenaarde wijze engageren in de gemeenschap.

Als serviceclub, met de ambitie om mensen naar elkaar toe te brengen, vormt een Leo lidmaatschap een unieke wijze om een steentje bij te dragen voor zij die dit het meeste kunnen gebruiken. Tegelijkertijd krijgt men de kans om nieuwe mensen te leren kennen, vriendschappen op te bouwen, internationale ervaringen te beleven en nog zo veel meer.

Elke Leo club heeft één of meerdere sociale doelen waar zij gedurende het jaar activiteiten mee ondernemen, aan fondsenwerving doen en structurele oplossingen uitwerken. Daarnaast draait Leo zijn ook sterk rond vriendschap en simpelweg plezier maken. Breid jouw netwerk uit, ontdek en verbeter de wereld, wees welkom bij de Leo’s!

Leo Club Adamant

Lions Antoon Van Dyck is trotse peter van een jonge en enorm dynamische succesvolle jongeren club die recent het daglicht zag! Leo Club Antwerpen Adamant is een gedreven groep jongvolwassenen met zin voor ondernemen en het hart op de juiste plaats.